All On 4 / All on 5 / All on 6 (AKCIJA)

ALL ON 4 ™ idealna je tehnika izrade zubnog mosta za sve pacijente koji su iz nekog razloga nizom godina izgubili svoje zube ili dio zubi u gornjoj ili donjoj vilici.

Izbor je za ljude koji su izgubili sve svoje zube ili imaju zube koji su predviđeni za vađenje zbog stanja u kojem se nalaze. Isto tako najbolje je rješenje kod ljudi koji imaju malu količinu koštane baze koja je potrebna kako bi se ugradili implantati, a nisu idealni kandidati za klasičnu protetsku implantologiju.

Zašto odabrati ALL ON 4/5/6 ™?
Prije svega važno je naglasiti da pri samo jednom posjetu i to u samo nekoliko sati imate savršen, prirodan osmijeh. Jedna od prednosti je svakako i oporavak za koji je potrebno samo nekoliko sati. Nakon operacije koja se izvodi pod lokalnom anestezijom, što znači da je potpuno bezbolna, pacijentu se stavlja fiksna protetska zamjena što znači da ima blistav osmijeh odmah po izlasku iz ordinacije.
Pacijent dolazi na redovne kontrole, te nakon određenog vremena koje je potrebno da bi se ugrađena 4 implantata integrirala s kosti, pacijentu se izrađuje konačna verzija FIKSNOG PROTETSKOG RADA.

U NAŠOJ ORDINACIJI BESPLATNO DOBIJATE PRIVREMENE ZUBE KAKO BISTE MOGLI VIDJETI PRIJE IZRADE KONAČNOG RADA KAKO ĆE IZGLEDATI VAŠI NOVI ZUBI

Budućnost implantologije

Metoda ALL ON 4 ™ budućnost je implantologije, zasigurno vodeće revolucionarno rješenje u posljednih 50 godina. Zaboravite zubne proteze, klimanje stranog tijela u Vašoj vilici, nadražene desni, specijalne metode održavanja i mnoge druge poteškoće s kojima ste se dosada susretali.

ALL ON 4 / ALL ON 5 / ALL ON 6 postupak ugradnje

 • Besplatan prvi pregled i konsultacije sa stomatologom

  Prvi korak u rješavanju oralnih problema je besplatno konsultovanje s doktorom koji će napraviti detaljan klinički pregled i odrediti tok ugradnje implantata.
  Detaljnim kliničkim pregledom analizira se stanje vilice kosti i opseg gubitka koštane mase.

 • Dijagnostika i laboratorija

  Ukoliko zaključimo da ste kandidat za ”All on 4” ili ”All on 4” ili ”All on 6”, a u većini slučajeva pacijenti i jesu kandidati, radimo 3D snimak vilice. Trodimenzionalnom snimkom vilice pacijenta i pomoću računarskih softvera planira se pozicija i dužina implantata koji će se ugraditi. Pacijentu uzimamo otiske gornje i donje vilice te ih šaljemo u laboratorij u sklopu ordinacije, kako bi se isti dan izradio fiksni privremeni protetski rad.

 • Ugradnja implantata uz korištenje implantoloških šablona

  Naš stručni tim će Vam dati sve potrebna uputstva prije operacije. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, ne ustručavajte se razgovarati s nama

  Nakon što smo se pripremili vodimo Vas u operacijsku salu gdje ćete primiti laganu sedaciju koja će Vam pomoći da se osjećate opuštenije. Nakon toga ćete biti lokalno anestezirani i operacija može početi.

  Postupak je potpuno bezbolan i nećete osjećati nikakvu nelagodu.

  Nakon operacije odlazite u svoj privatni apartman, gdje se neko vrijeme oporavljate od sedacije i lokalne anestezije.

  NAŠA ORDINACIJA VAM OBEZBJEĐUJE BESPLATAN SMJEŠTAJ PRILIKOM OVE INTERVENCIJE.

 • Fiksni privremeni protetski rad

  Isti dan, poslijepodne, nakon što se odmorite od operacije, naši protetičari stavit će Vam fiksni privremeni protetski rad na ugrađena četiri implantata. Naše osoblje će Vam dati detaljna uputstva o tome kako se brinuti o novim privremenim zubima, u nadolazećem vremenskom razdoblju. To podrazumijeva oralne i higijenske navike i konzumiranje laganije hrane, kako bi implantati mogli što bolje srasti s kosti.

  Preventivno ćete dobiti tablete protiv bolova i antibiotike, iako volimo naglasiti, da u većini slučajeva pacijenti ne osjećaju velike nelagodnosti.

 • Izrada konačnog protetskog rada

  Nakon vremenskog perioda, koji podrazumijeva tri do šest mjeseci od ugradnje implantata, koštano tkivo u Vašoj vilici veže se za površinu implantata.

  Takav proces naziva se oseointegracija i podrazumijeva srastanje implantata s kosti.
  Kontrolnom rendgen snimkom dobivamo uvid u uspješnost zahvata, nakon čega Vam se ugrađuje konačan zubni most, izrađen od trajnih i visoko estetskih materijala.

  Materijali izrade hibridnog mosta su titanska konstrukcija i kompozit ili cirkon kao površinski materijal.

Zakažite pregled

 

 • Podijeli objavu

Sljedeći članak Kako pravilno prati zube s fiksnim aparatićem?

Komentari

Komentariši

2019 - Smitran dental. Sva prava zadržana. Designed by MSG Group